De ID-Scan: Wat is het?

De ID-Scan is een analysetool waarbij een 360 graden scan wordt gemaakt. Dat betekent dat een organisatie volledig ‘rondom’ wordt geanalyseerd. De resultaten uit de ID-Scan geven jou belangrijke aanknopingspunten. Je krijgt bijvoorbeeld inzicht in welke waarden of cultuuraspecten directie en medewerkers belangrijk vinden. En of externe relaties dat ook herkennen. Tegelijkertijd leer je uit de scan welke positieve punten binnen een organisatie verder uitgebouwd kunnen worden.

Waarvoor zet je
de ID-Scan in?

De ID-Scan heeft zijn waarde voor organisaties in de praktijk bewezen. De scan kan breed ingezet worden voor onder andere:

  • Het verkrijgen van inzicht in strategie- en beleidsvorming
  • Het begeleiden van cultuurveranderingen binnen organisaties
  • Het inzetten van leiderschapstrajecten
  • Het ontwikkelen van strategieën voor structurele groei
  • Het bepalen van een merkidentiteit- en/of positionering
  • Het realiseren van imagoverbeteringen
  • Het ontwikkelen van creatieve concepten (o.a. interieur)
  • Het ontwikkelen van een duurzaamheidsstrategie
  • Als basis voor employer branding
  • Als basis voor fusie- en overnametrajecten
BIC-What-ID-Scan-02-web
BIC-What-ID-Scan-01-web

Voor wie is de
ID-Scan bedoeld?

De ID-Scan is ontwikkeld voor iedere business coach, consultant, adviseur, strateeg of creatief die zijn klantadvies wil baseren op gedegen inzichten.

Ben jij in je werk op dagelijkse basis bezig met het geven van advies, in welke vorm dan ook? Dan kan de ID-Scan voor jou de fundering zijn die je nodig hebt om je advies op te bouwen.

Het maakt niet uit of je nu advies geeft aan een MKB onderneming, een grote corporate, een onderwijsinstelling, een NGO of welke organisatie dan ook. De toepasbaarheid van de ID-Scan is breed en brancheonafhankelijk.

Voeg je deze methodiek toe aan jouw adviestraject, dan vergroot je daarmee bovendien je onderscheidend vermogen ten opzichte van je concurrenten.

Het proces in
vijf eenvoudige stappen

Als partner maak jij exclusief gebruik van de ID-Scan. Bij elke nieuwe scan die jij inzet worden de volgende stappen gezet:

Stap 1 - ID Scan

In een beveiligde omgeving in de cloud worden de ID-Scans voor de afgesproken doelgroepen (directie, medewerkers, externe relaties) voorbereid en gereedgezet.

Stap 2 - E-mail

Je ontvangt de links naar de ID-Scans. Deze kun je per e-mail aanbieden aan jouw klant. Bij de links ontvang je een tekst voor een begeleidende mail en een tekst voor een remindermail.

Stap 3 - Bevestiging

Het volledige proces is geautomatiseerd. Personen die de scan hebben ingevuld krijgen automatisch een bevestiging.

Stap 4 - Analyse & Rapportage

Alle antwoorden uit de ingevulde scans worden verzameld in een database. Ze worden geanalyseerd en verwerkt in een rapportage. Deze krijg je als partner per e-mail toegestuurd. De rapportage is opgemaakt in BIC-stijl met toevoeging van jouw bedrijfslogo.

Stap 5 - De start van jouw adviestraject

Vanaf hier is het aan jou! Jij hebt nu de juiste basis om de klant vanuit jouw expertise op jouw manier te adviseren. Daar ben je uiteraard helemaal vrij in. De ID-Scan vormt het startpunt voor jouw persoonlijke adviestraject.

BIC-5stappen-web

Welke inzichten haal je uit de ID-Scan?

De inzichten die je uit de scan haalt zijn bij iedere klant weer anders, maar altijd gebaseerd op het Business Identity Canvas™. Je krijgt inzicht in de drijfveren van jouw klant en hoe ze te werk gaat. Je achterhaalt de concrete doelstellingen. Je vindt de ideale doelgroep, de klantbehoefte en het koopmotief.

Je duikt diep in de kern van de organisatie door de merkpersoonlijkheid te doorgronden op basis van archetypen. Je komt erachter wat de organisatie en zijn doelgroep belangrijk vinden, en of dat eigenlijk wel met elkaar overeenkomt. Wat belooft de organisatie aan haar doelgroep, en maken ze dat ook waar?

Dat allemaal, ondersteund met waar de organisatie op een duurzame manier (SDG’s) impact kan maken en wat daarin de belangrijkste barrières zijn, vormt een ontzettend waardevol rapport.

Benieuwd naar wat je uit de ID-Scan haalt?

De ID-Quickscan

Word je partner van het BIC Institute, dan kun je jouw klanten de ID-Quickscan aanbieden. Dit is een verkorte versie van de uitgebreide ID-Scan. Maximaal 5 personen binnen één organisatie kunnen de ID-Quickscan invullen.

De resultaten worden gepresenteerd in een beknopte rapportage. Deze scan is een sterke, laagdrempelige tool gebaseerd op de drie bouwstenen van BIC, namelijk de (kern)waarden, de persoonlijkheid en duurzaamheid (SDG's).

iPad_Quickscan

Interesse in een demo?
Bel ons en bespreek de mogelijkheden!