BIC Institute: Solide basis voor ondernemen met impact.

De wereld zit steeds meer te wachten op organisaties die niet alleen financieel gezond zijn maar ook een positieve impact op de wereld hebben. Steeds meer organisaties zijn zich hiervan bewust en willen die positieve verandering maken. Wij geloven wanneer je als organisatie hieraan wilt bijdragen, je moet starten op het hoogste niveau: bij je DNA. Onze ID-Scan, gebaseerd op het Business Identity Canvas™(BIC), is speciaal hiervoor ontwikkeld en dient als de solide basis voor impactvol ondernemen.

 

Het is onze missie om het Business Identity Canvas™ toegankelijk te maken voor iedere organisatie. Dit doen wij via onze partners. Zij zijn de belangrijkste schakel tussen onze methode en de positieve impact die we met zijn allen kunnen maken. Zo werken we samen aan duurzaam succes.

Het is onze missie om waardevolle inzichten te bieden voor het bouwen van toekomstbestendige bedrijven
BIC-over02-web

De oorsprong
van BIC Institute

De ID-Scan is geboren vanuit de noodzaak om het merk van een organisatie gestructureerd en onderbouwd op te bouwen. Door onze gezamenlijke kennis en jarenlange ervaring als merkspecialisten en ondernemers te combineren met bewezen methodieken hebben wij een nieuwe methode ontwikkeld die de identiteit van een organisatie bloot legt, het Business Identity Canvas™.

Van onderbuikgevoel naar datagedreven inzichten

Het Business Identity Canvas™ staat aan de basis van elke organisatie, van elk merk. Het gaat over de core-drive, de waarden, de doelen, kortom: alles waar een organisatie in gelooft en voor staat. Bij veel organisaties wordt dit bepaald op onderbuikgevoel. Maar hoe kun je dat gevoel toetsen en omzetten in daadwerkelijke data. Hiervoor hadden we geautomatiseerde kwantitatieve input nodig. Zo is de ID-Scan ontstaan. Een online tool die, op basis van data, een algemene indruk geeft hoe er naar de organisatie gekeken wordt.

Betekenisvol ondernemen

In ons ondernemerschap vonden wij het belangrijk om betekenisvol te zijn, niet alleen voor onze klanten maar ook voor de wereld. We ontdekten dat sociale, ecologische en financiële duurzaamheid nauw verbonden is met waar je voor staat als organisatie (je identiteit). De Sustainable Development Goals (SDGs) van de VN helpen organisaties om op een strategische manier bij te dragen aan een duurzame wereld. Deze methode hebben we opgenomen in de ID-Scan, het geeft organisatie handvatten om met duurzaamheid, in welke vorm dan ook, aan de slag te gaan.

Onderbouwde inzichten voor elke vorm van advies

De rapportage die uit de ID-Scan volgt geeft zoveel inzichten, niet alleen geschikt voor branding doeleinden. Ze vormen de basis voor alles waar een organisatie mee te maken heeft. Van HR vraagstukken, cultuurveranderingen tot strategie- en beleidsvorming. Dit vraagt om andere expertises, daarom besloten we om partners te laten aanhaken die de ID-Scan kunnen inzetten voor hun klanten op hun expertisegebied.

Zo is BIC Institute ontstaan: vanuit de drive organisaties te helpen duurzaam te groeien en op deze manier bij te dragen aan een mooiere wereld.

Samen werken aan een positieve impact!

Met de ID-Scan kun je vanuit heldere inzichten bouwen aan een positieve organisatieverandering voor jouw klanten. Dus wil je makkelijker aan tafel komen bij potentiële klanten, waardevolle inzichten op basis van data gebruiken voor je advies, zorgen voor succesvolle klanten én bijdragen aan een positieve impact op de wereld? Dan is het nu tijd voor BIC, welkom!

Laten we samen bouwen aan deze droom!

 

Vraag een demo aan